Медал за Ъшъл Бехрул в математическия турнир "Перперикон"

Медал за Ъшъл Бехрул в математическия турнир "Перперикон"

Медал за Ъшъл Бехрул в математическия турнир "Перперикон"

На 24 ноември се проведе XVIII Областен математически турнир "Перперикон", Кърджали 2018, където нашата ученичка Ъшъл Бехрул от 7 клас спечели III място и медал сред седмокласници от цялата страна.  От ОУ „Н.Й.Вапцаров“, с. Рани лист в турнира се включиха 15 ученици - Мюмюн и Зинал от 4 клас, Каан от 5 клас, Гюрхан, Мерт, Севдар, Ембие, Гизем, Дуйгу и Джерен от 6 клас, Туче, Ъшъл, Найме, Сали и Серкан от 7 клас.

В турнира участваха около 900 ученици от цялата страна. На награждаването в Бизнес инкубатора, в град Кърджали присъстваха много ученици, гости, родители, учители, директори на училища, организатори, преподаватели от ПУ"П. Хилендарски“, представители на РИО Кърджали, на Община Кърджали и Областният управител г-н Никола Чанев.

За учениците от нашето училище математиката е интересен предмет. Училището полага усилия за стимулиране на този интерес и мотивиране на учениците да подобрят нивото на постиженията си, особено след спечелването на проекта „Образователен център по природни науки и математика“, по инициатива "Училища на бъдещето" на Фондация "Америка за България".

Пожелаваме още повече бъдещи успехи на учениците, както в училище, така и на математически състезания!